دایره المعارف تاسیسات برق (اطلاعات عمومی برق)
سه شنبه 30 خرداد 1396
نویسنده: ادمین طبقه بندی: فکر اقتصادی، کارآفرینی ، تکنولوژی های روز دنیا، شرط پیشرفت+مدیریت زمان و انرژی،
برای یکی از مهمترین اختراعات سیلیکون ولی باید سپاسگزار زنی به نام Avideh Zakhor باشیم، در این مصاحبه جذاب با خالق Google Earth و Street View آشنا میشوید.
قبل از اینکه گوگل ارث و گوگل استریت ویو کل جهان را به ما نشان دهند، آویده زاخور خالق Google Earth و تیمش یا با کامیونی پُر از سنسور در اطراف برکلی چرخ میزدند و یا سوار بر هلیکوپتری در حال عکسبرداری هوایی و نقشه برداری از شهر بصورت سهبُعدی بودند!
Avideh Zakhor به مدت 30 سال استاد دانشگاه برکلی در دانشکده علوم کامپیوتری و مهندسی الکترونیک بود؛ سپس با استفاده از نتیجه تحقیقات خود استارتاپ Indoor Reality را تاسیس کرد.
این استارتاپ بعد از مدتی به گوگل فروخته شد که اطلاعاتی در مورد قیمت فروش آن وجود ندارد! گوگل نوآوریهای Avideh Zakhor را به Google Earth و Street View تبدیل و از آن برای ارتقا گوگل مپس استفاده کرد و در نهایت منجر به ساخت خودروهای خودران شد.
اما قبل از همه این اتفاقات باید داستان دختری را بازگو کنیم که در ایران زندگی میکرد و بعد از انقلاب، ایران را به مقصد انگلیس ترک نمود. سپس در Caltech، دانشگاه صنعتی کالیفرنیا و بعد از آن در MIT برای کسب دکترای مهندسی الکترونیک ادامه تحصیل داد.
آویده زاخور امروز 53 ساله است و بعنوان مدیر عامل Indoor Reality، استاد مهندسی الکترونیک دانشگاه برکلی و مسئول بخش مهندسی الکترونیکی کوالکام و همچنین همکار در بنیاد Hertz مشغول به کار میباشد، او متاهل است و یک فرزند پسر دارد.
امروز، این کارآفرین و استاد علوم کامپیوتری و مهندسی الکترونیک دانشگاه برکلی در مرکز دو نقطه جنجالی قرار گرفته است، او یک زن در دنیای تکنولوژی است و یک مهاجر.
خالق Google Earth یعنی آویده، عمیقا به هر دو موضوع فکر کرده است و در نهایت تصمیم گرفته هوش و انرژی خود را از مسائل دنیای بیرون به درون انتقال دهد.
Avideh Zakhor بنیانگذار Indoor Reality برای ساخت نقشههایی از فضای داخلی ساختمان است. او راه حلی برای کمک به مسیریابی پهپادهای تحویل آمازون ارائه کرده و با ساخت نقشههای داخلی از ساختمانها، در حال کار بر روی تورهای مجازی برای بخش املاک است.
Avideh Zakhor در مصاحبهای درباره استارتاپ و تکنولوژی انقلابی که بنیانگذاری و ابداع کرده و همچنین تجربه خود بعنوان یک زن در دنیای تکنولوژی سخن میگوید.
من واقعا به مُدلسازی سهبُعدی شهرها علاقهمند بودم و با قرار دادن سنسورهایی در بالای خودروها و رانندگی کردن در فضای شهر، امکان ساخت مدلهای سهبُعدی از ساختمانها و اجسام فراهم شد.
در حقیقت قصد داشتیم یک مدل سهبُعدی کامل از یک ساختمان 4 در 4 در برکلی بسازیم. DARPA (بازوی تحقیقاتی پنتاگون) در مورد این پروژه شنید و سپس گوگل آن را خریداری کرد.
در آن زمان احساس کردم گوگل کمپانی خوبی است، آنها آتشفشانی از پول داشتند و میتوانستند با منابع کافی که در اختیار داشتند از تمام کره زمین نقشههای سهبُعدی تهیه کنند.
ما یک شیوه سریع و خودکار برای ساخت مدلهای سهبُعدی از شهرها داشتیم و این یکی از عناصر کلیدی شکل دهنده Google Earth بود.
وقتی از گوگل مپس استفاده میکنید، امکان تغییر وضعیت از دید ماهوارهای به دید خیابانی را خواهید داشت و Google Earth همه این موارد را با هم ترکیب و بصورت یکجا ارائه داد.
با
استفاده از این تکنولوژی کمپانیهایی همچون آمازون میتوانند از پهپادها
برای تحویل بستههای خود به بیرون ساختمانهای بزرگ استفاده کنند؛ سپس به
رباتهایی نیاز خواهد بود که این بستهها را به داخل ساختمان تحویل دهند و
به همین دلیل به نقشههای داخلی نیاز است.
برای استفاده از واقعیت مجازی و واقعیت افزوده در فضای داخلی ساختمانها نیاز به نقشه برداری داخلی است. معماران به مدلهایی به نام as-built نیاز دارند که در روند ساخت یک ساختمان از تمام زوایا تهیه میشود اما 80 تا 90 درصد ساختمانهای آمریکا فاقد این نقشههای معماری دقیق هستند.
نقشه داخلی یا واقعیت داخلی کاربردهای زیادی در بخش املاک خواهد داشت و امکان بازدید از املاک و ساختمانهای مختلف را بدون نیاز به حضور در محل و بصورت مجازی فراهم میکند. ممیزی انرژی در ساختمان یکی دیگر از کاربردهای این تکنولوژی است.
پیشنهاد آویده پوشیدن یک کوله پشتی مجهز به سنسورهای مختلف و راه رفتن در تمام زوایای ساختمان بوده است و بعد از آن نقشه داخلی ساختمان را خواهید داشت.
این مشکل واقعا جدی است، در این کشور نیاز به دانشمندان و مهندسان و متخصصان ریاضی، علوم و تکنولوژی بیشتری دارد، اگر زنان در این بخشها فعالیت نکنند نیمی از جمعیت متخصص حذف خواهند شد. این شغلها درآمدهای بالایی دارند.
وقتی در دانشگاه Caltech تحصیل میکردم، در بیشتر کلاسها فقط یک زن حاضر میشد و آنهم من بودم. وقتی دیر میکردم استاد از دانشجویان پسر دیگر میپرسید، اون خانومه کجاس؟ و این موضوع برای من واقعا آزاردهنده بود چون آنرا یک توهین تلقی میکردم.
اگر بتوانیم از همان کودکی دختران خود را به علوم، تکنولوژی، ریاضیات و مهندسی علاقهمند کنیم شاید مشکل کمبود متخصصان زن در دنیای تکنولوژی حل شود.
محصولاتی که ما میسازیم قرار است توسط همه افراد استفاده شوند. اگر گروهی از 20 تا 35 طراح مرد داشته باشید که محصولی را طراحی میکنند، در نهایت محصولی را ارائه خواهند داد که بخش بزرگی از جمعیت در روند تولید آن در نظر گرفته نشده است.
شاید مشکل اینجاست که سبک مدیریت زنان کمی متفاوت از مردان است.
این کار باید از مدارس ابتدایی و راهنمایی و دبیرستان شروع شود. دختران در دوران ابتدایی و راهنمایی به علوم و ریاضیات علاقهمند هستند اما وقتی وارد دبیرستان میشوند این علاقه بصورت ناگهانی از بین رفته و کاهش مییابد.
شاید معلمهای دبیرستان آنطور که باید از دانشآموزان دختر پشتیبانی نمیکنند، اگر علاقه به ریاضیات و علوم در همان دوران دبیرستان نیز حفظ شود؛ شاید این کاهش متخصصان زن در مراحل بعدی رخ ندهد.
مهاجران ماهر و حرفهای برای اقتصاد کشوری همچون آمریکا حیاتی هستند. آنها شرکتهایی را بنیانگذاری کرده، مالیات میدهند و نقشهای مهمی ایفا میکنند.
کشورهای اصلی این مهاجران هزینه زیادی صرف آموزش آنها کردهاند و محدود کردن این مهاجران هم از نظر اقتصادی و هم از هر جنبه دیگری که فکرش را بکنید، یک اشتباه بزرگ است.
صنعت تکنولوژی نیازمند استعدادهای خارجی است. ای کاش سیاستهای شفافتری در مورد مهاجران وجود داشت و این تصور وجود نداشت که همه آنها در یک سبد جای میگیرند.
Avideh میگوید یک تابستان به عنوان نجات غریق در سواحل ولز جنوبی مشغول به کار بودم. علاقه زیادی به فیلمهای خارجی دارم و احتمالا اگر قرار میشد شغل دیگری داشته باشم یک منتقد فیلم میشدم!
علاقه زیادی به دوچرخه سواری دارم و چهار تا پنج بار در هفته دوچرخه سواری میکنم و تا به حال تصادفهای وحشتناکی داشتهام، در طول چهار ماه، دو بار به دلیل مصدومیت در بیمارستان بستری شدم.
جالب است بدانید تاکنون بارها به دلیل شکستگیهای استخوانی مختلف در مقاطع مختلف راهی بیمارستان شدهام!!
شاید سالها پیش ایران را ترک کرده باشم اما همچنان عاشق موسیقی ایرانی هستم و 1400 ترانه ایرانی بر روی آیپاد خود دارم. Avideh میگوید: طرفدار پر و پا قرص همه اخبار هستم.
جذابیت های برق
(1414)
در ستایش معماری
(1042)
تکنیک های نورپردازی، مهندسی روشنایی
(273)
فکر اقتصادی، کارآفرینی
(180)
تکنولوژی های روز دنیا
(4582)
504 لغت آیلتس IELTS(ضروری برای همه دانشجویان)
(196)
شرط پیشرفت+مدیریت زمان و انرژی
(776)
اطلاعات علمی ساده و خلاصه
(88)
خلاقیت های ناب ناب
(2463)
کافه کتاب،فرهنگ و ادبیات
(81)
هایلایت
(715)
رسانه (ایران، بین الملل)
(275)
خنده های رنگی رنگی
(1344)
دیدنی های تو دل برو
(1662)
آرامش بخشی
(318)
دیالوگ های ماندگار
(36)
وقایع و تصاویر تاریخی جذاب، گردشگری
(304)
ویرایش نشده ها
(3)
معرفی نویسنده و مدیر وبلاگ
(46)
POWERED BY MIHANBLOG.COM
Theme is created by: www.DesignDisease.com